• Het team

    Wij staan voor u klaar

Mark Abbema

Mark Abbema rolde als kleine jongen als het ware de horeca in. Zijn eerste getuigschrift dateert al uit 1978, toen hij als 13-jarige leerling begon bij Grand Hotel Britannia in Vlissingen. In 1988 vervolgt hij zijn loopbaan bij Hilton Rotterdam en via Hilton München belandt hij tenslotte als Resident Manager bij Hilton in Kenia, alwaar hij zijn vrouw Eliana leerde kennen. De grote deskundigheid en het tomeloze enthousiasme van beide echtelieden hebben zeker bijgedragen aan het succes van hun hotels, die tot de top van Oost-Afrika behoren.Vanuit Kenia werd reeds begonnen met de verkoop van kwaliteitswijnen via Abbema Wines, gevestigd te Zwijndrecht.Na een weloverwogen besluit de hotels te verkopen en hun ooit zo geliefde Kenia te verlaten, werd besloten terug te keren naar de Nederlandse roots van Mark, te weten Hendrik-Ido-Ambacht.

Eliana Abbema

Voor Eliana Abbema-Szlapak, geboren in Nairobi als dochter van een hotelier, was het natuurlijk vanzelfsprekend dat zij in de voetsporen van haar vader Charles Szlapak zou treden. Zo vertrok ze dan ook in 1987 van Kenia naar de hotelschool “Les Roches” in Crans Montana te Zwitserland. Na haar opleiding werkte Eliana onder andere voor Club Med in Eilat, Hilton Tel Aviv en Hilton Nairobi alvorens ze samen met Mark Abbema aan de slag ging bij het Fairview Hotel in Nairobi. Eliana weet als geen ander hoe belangrijk het is om met mooie wijnen te mogen werken, hetgeen resulteerde in de opzet van het bedrijf Abbema Wines, gevestigd te Zwijndrecht. Leuke bijkomstigheid is dat Eliana zes talen spreekt namelijk Engels, Duits, Frans, Hebreeuws, Nederlands en natuurlijk Swahili.

Jacob Abbema

Jacob Abbema

Jacob Abbema is geboren in Nairobi (Kenia) en na The Banda primary school en Hilton college (Zuid-Afrika) te hebben doorlopen heeft hij besloten het familiebedrijf in Nederland te komen versterken. Jacob is verantwoordelijk voor het magazijn bij Bruderer Trading (Ton Hagedoorn) en Abbema Wines.
Hij steekt graag de handen uit de mouwen, hij houdt zich bezig met het laden/lossen en verzamelen van het bestek, glaswerk, servies en de wijnen. Hij zorgt ervoor dat de binnenkomende goederen op de juiste locatie worden opgeslagen voordat deze worden uitgeleverd aan onze klanten binnen Nederland. Jacob’s passie is schilderen: binnen verscheidene gebouwen van ons moederbedrijf Bruderer Property B.V. heeft Jacob zijn schilderkunst al getoond.

Jan-Dio Verbunt

Jan-Dio Verbunt is een telg van de bekende wijnkopersfamilie uit Tilburg en is met meer dan 30 jaar ervaring in het wijnvak voor velen geen onbekende. Nadat hij anderhalf jaar stage in Frankrijk had gelopen bij diverse wijnhuizen als Cruse (Château Pontet Canet), Joseph Mellot, Jaboulet-Vercherre en Emile Boeckel, werkte Jan-Dio enige tijd bij Verbunt Wijnkopers, toen nog onderdeel van Douwe Egberts. Vervolgens vier jaar bij zijn broer Guus, eigenaar van de Tilburgse Wijnkoperij. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 1982 startte Jan-Dio zijn eigen bedrijf onder de naam ‘Wijnkoperij de Oude Warande’. Meer recent bekleedde hij diverse functies binnen bekende vaderlandse wijnfirma’s. Jan-Dio is een wijnman ’pur sang’ en vond de overstap naar Abbema Wines een enorme uitdaging. Zijn passie voor het product, kunde en kennis van wijnen en producenten komen hem en Abbema Wines zeker van pas.

Enkele cijfers op een rij

95

Jaar ervaring

meer dan 40

Wijnhuizen

434

Actieve klanten

10

Wijnlanden

Paulien Verkerk

Paulien is een gemotiveerde, harde werkster die van aanpakken weet. Ze is representatief, klantvriendelijk, accuraat en collegiaal. Met haar ruime ervaring in de (financiële) administratie  draait Paulien moeiteloos mee in het team van Abbema Wines!

Koen van Kleef

Koen heeft de afgelopen 10 jaar als medewerker op de financiële administratie van een schoonmaakbedrijf gewerkt en was toe aan een nieuwe uitdaging in een totaal andere branche. Koen is een echte cijferaar. Met zijn passie voor cijfers, zijn gevoel voor detail en service en natuurlijk zijn ervaring is Koen een rots in de branding op kantoor.

© Copyright - Abbema Wines 2017 • Realisatie: Studio Carpe Diem